Activiteiten

divider

Wij maken graag uw verblijf compleet met onze tips over de omgeving van Villa BBB.

We like to make your stay complete with our  personal tips for the  surrounding of Villa BBB.

Wir möchten, dass Sie Ihren Aufenthalt komplett mit unserer persönlichen Tipps für die Umgebung der Villa zu überprüfen.

Nous aimons faire de votre séjour avec nos conseils personnels pour les environs de Villa vérifier.

divider

Oosterhout

activiteiten-1Oosterhout heeft in 1809 stadsrechten gekregen van koning Lodewijk Napoleon. Maar Oosterhout bestaat natuurlijk al veel langer. Sommige plekken werden al in de prehistorie bewoond. Veel gebouwen en objecten wijzen op een rijk verleden.

Anno 2013 is Oosterhout een moderne stad waar historie en moderniteit elkaar afwisselen en aanvullen. Het historisch stadshart is de Markt met daarop prominent: de Sint Jansbasiliek. Rondom de Markt is het uitgaanscentrum geconcentreerd. Door de winkelstraten wandelt u naar de Heuvel, het mooiste plein van de stad, met ook veel horeca. Daarachter vindt u de stadsparken met de slotjes (oorspronkelijk Middeleeuwse ridderwoningen). Winkelen kan naar hartenlust in het grote en populaire overdekte winkelcentrum Arendshof.

Voor cultuurliefhebbers heeft Oosterhout meer dan genoeg te bieden. Het centrum beschikt over twee theaters, een eeuwenoude stadstuin met muziekschelp en een speelgoedmuseum. Iets verder ligt het Brabants museum Oud Oosterhout, naast recreatieoord De Warande. Nationaal park de Biesbosch en De Efteling zijn vanuit Oosterhout gemakkelijk bereikbaar.

Eerst eten
Oosterhout is een echte Familiestad, waar veel aandacht uitgaat naar het gezellige familieleven en het gezin. Er wordt aandacht besteed aan de allerkleinsten tot de alleroudsten.

De officieuze slogan van Oosterhout is echter ‘Eerst Eten’. Die verwijst naar het bourgondische karakter van de Oosterhoutse bevolking. Het aantal restaurants en cafés in de stad getuigt daar ook van.

De slogan, of eerder een bijnaam, is volgens de overlevering ontstaan in de negentiende eeuw. Een vertegenwoordiging van het Oosterhoutse gemeentebestuur toog toen per postkoets naar Den Haag, waar het de gelegenheid zou krijgen om te pleiten voor een eigen treinstation. Onderweg streek het gezelschap echter ergens neer om een hapje te eten en kwam daardoor te laat aan bij het ministerie. Het Oosterhoutse gezelschap zag nog juist de delegatie van Gilze en Rijen naar buiten komen met de toezegging van de minister. Waardoor Rijen wel over een station beschikt.

Er is nooit enig bewijs gevonden voor het waarheidsgehalte van dit verhaal. Dat Eerst Eten van toepassing is op Oosterhouters is waarschijnlijk ook al een stuk ouder dan dit verhaal. En wie de kaart van Brabant bekijkt, zou ook niet snel een spoorweg van Breda naar Tilburg met een omweg over Oosterhout aanleggen.

Lees meer

Beauty, Body & Mind

Een groeiend aantal mensen krijgt steeds meer het gevoel dat de balans weg is tussen werk en privé. Dat er meer in het leven is dan het huidige stressvolle bestaan. Naastgelegen sport- en wellnesscentrum Willemsen Sport heeft een Body & Mind centrum binnen het sportcentrum gecreëerd. Daarnaast bevindt zich er schoonheids- & pedicure salon Precious Appearance.

Speciaal voor u.
Binnen het Body & Mind centrum kunt u deelnemen  aan body balance, pilates, yoga, poweryoga, qi gong en meditatie/ontspanning.

Daarnaast kunt u bij de schoonheidssalon terecht voormassage, schoonheidsbehandelingen, nagelstyling, definitief ontharen, microdermabrasie en permanente make up. Als gast van Villa BBB ontvangt u maar liefst 25% korting op alle behandelingen en massages!

Lees meer

.

hightea-activiteitenWorkshops

Een nachtje weg bij Villa BBB kunt u compleet maken met een geheel verzorgde workshop naar keuze. Terug in balans met yoga of een schilderworkshop met vriendinnen bijvoorbeeld.

Bij Villa BBB is het mogelijk ontspannende workshops te volgen. Zo leert u bijvoorbeeld met yoga beter naar uw lichaam te luisteren en krijgt u informatie over de verschillende ‘asana’s’. Bij pilates leert u alles over uw ‘core’ en ademhaling en bij body balance komen tai chi, yoga en pilates aan bod. Tevens krijgt u bij alle workshops informatie en oefeningen die u ook thuis, in het dagelijks leven, kunt gebruiken.

Voor de creatievelingen onder ons organiseert Villa BBB schilderworkshops. Samen met een vriendin, collega of familie gaat u aan de slag op grote of kleine doeken met een thema, vraag of stijl. Van modern tot klassiek en van verf tot krijt, in deze workshop is het allemaal mogelijk en bovendien is het een heerlijke manier om te ontspannen en creatief bezig te zijn.

Lees meer

drimmelen_activiteitenOmgeving

Ook over de omgeving van Oosterhout is veel te vertellen en er is genoeg te doen. Van natuur- tot pretpark en van musea tot safaripark. Hierbij een aantal persoonlijke tips, die zeker de moeite waard zijn:
-nationaal Park De Biesbosch
-pretpark de Efteling
-Breda & Den Bosch
-Antwerpen, België
-safaripark Beekse Bergen